Schoenenmerken

Magnanni

Italiaanse allure, afkomstig uit Spanje. Vanuit Almansa brengt Magnanni een prachtige collectie handgemaakte herenschoenen. Veel van de traditionele technieken die dit familiebedrijf al generaties lang gebruikt bij de vervaardiging van deze schoenen zijn tegenwoordig zeldzaam geworden, omdat de toepassing ervan buitengewoon veel vakkennis en vaardigheid vereist. Tijdens een zorgvuldig kleuringsproces wordt leer van de beste kwaliteit stuk voor stuk geverfd, waarna de handmatige finish zorgt voor het fraaie patina. De kenmerkende flexibiliteit van de schoenen wordt bereikt door de toepassing van de Bologna constructie. Bij deze zoolconstructie, zonder stugge middenzool, wordt de voet helemaal in leer omhuld, waardoor comfort en flexibiliteit mogelijk is, zonder dat deze ten koste gaat van de elegantie.

Harris

Hoewel noch de naam van het bedrijf noch de vormgeving van de schoenen doet vermoeden dat hier gaat om een klassiek Italiaans bedrijf dat zijn oorsprong vindt in het maken van militair schoeisel, is dit precies de geschiedenis van Harris in een notendop. Opgericht in 1913 in Florence legde Harris zich in zijn beginjaren toe op de productie van schoenen voor het Italiaanse leger. Duurzaamheid en weerstand in extreme omstandigheden waren hierbij essentieel. Heden ten dage combineert Harris deze eigenschappen met originaliteit en aandacht voor detail. Het gebruik van hoogwaardige en zeldzame materialen zoals pythonleer, stuisvogelleer en krokodillenleer en de toepassing van zeer uitgesproken kleurcombinaties leveren een tot de verbeelding sprekende collectie op.

Aldo Brué

De geschiedenis van Aldo Brué gaat ver terug. In 1946, na het einde van de Tweede Wereldoorlog, begon Mariano Brué met het maken van schoenen. Het merk schoenen noemde hij naar zijn oudste zoon Aldo, die tegenwoordig algemeen directeur van de schoenenfabriek is. Hij leidt het bedrijf met zijn eigen naam samen met zijn broers Giorgio, Roberto en Mario. Ook de kleinkinderen en achterkleinkinderen van oprichter Mariano hebben sleutelposities binnen dit echte Italiaanse familiebedrijf. Hoewel het merk Aldo Brué al sinds 1946 bestaat groeide het aanvankelijk niet erg snel. Pas in 1968 werd de kleine werkplaats ingeruild voor een fabriek, en pas in de jaren 70 ging men de Aldo Brué schoenen exporteren. Dit neemt niet weg dat Aldo Brué schoenen inmiddels de hele wereld overgaan. Aldo Brué is een toonbeeld van het vakmanschap van de Italiaanse schoenontwerpers. De verfijning van ieder detail doet al vermoeden dat dit niet de eerste de beste schoenmakers zijn. Aldo Brue schoenen worden enkel vervaardigd van het allerbeste leer en worden met precisie in elkaar gezet.

Ad Heijne by Joost

Via onze private label zetten wij een lijn neer die betaalbaar is voor iedereen waarbij wij nog steeds top kwaliteit waarborgen in de pasvorm en exclusiviteit.

Stemar

De geschiedenis van het merk Stemar gaat terug tot 1969 toen de eerste luxe mannen collectie schoenen werd geïntroduceerd. De collectie vertegenwoordigt de visie en creativiteit van de familie Moreschi. De schoenen worden geproduceerd in het ‘’state of the art’’ productiefaciliteit in Vigevano, Italië, waar de klassieke manier en expertise van schoenmaken gepaard gaat met moderne technologie en machines. Sinds de introductie heeft Stemar gezorgd voor de eigenschappen die de meeste mannen zoeken in de beste schoenen: kwaliteit, stijl, comfort, en tijdloosheid. De collecties presenteren deze onmisbare elementen die het resultaat van een zorgvuldig productieproces zijn. Wij zijn trots op het feit dat wanneer u een Stemar product draagt, het beste draagt dat Italië te bieden heeft.

Moreschi

Moreschi is opgericht in 1946 dankzij de creativiteit en ondernemersgeest van Mario Moreschi, wie de zaak succesvol neerzette in Italie binnen een decennium. In 1957 nam zijn zoon ,GianBeppe, het over en maakte het bedrijf succes op de internationale markt.De productie van een Moreschi schoen ondergaat 250-300 handmatige handelingen. De goede pasvorm en het gebruik van de zachtste soorten leer en suède geven de schoenen van Moreschi naast Italiaanse elegantie een hoge mate van comfort. Dat deze uitgangspunten zich goed laten combineren met oog voor innovatie en creativiteit, is duidelijk te zien aan de hedendaagse collectie.

Franceschetti

In de eerste decennia van de twintigste eeuw, in Montegranaro, een kleine stad in de regio Marche, direct na de Eerste Wereldoorlog, Adelio Franceschetti, de grootvader van de huidige eigenaren van de Calzaturificio Franceschetti, begon met de productie herenschoenen, volledig handgemaakt in de werkplaats beneden. Zijn twee zonen, Annibale en Ugo kwamen hem al snel helpen in de werkplaats en aan het eind van de tweede wereldoorlog richtte Adelio met de hulp van zijn twee zonen het bedrijf "Calzaturificio Adelio" van Franceschetti Brothers op. Na de dood van hun vader in 1957 gingen de beide zoons door met de productie van schoenen. In 1983, bij de overgang naar de derde generatie, werd het huidige bedrijf opgericht onder de naam Calzaturificio "Franceschetti Srl". Het bedrijf, in aanvulling op haar marketing in Italië, begon te exporteren in Oostenrijk, Duitsland, Japan en België. Momenteel is Calzaturificio Franceschetti aan het werk met goede resultaten in een aantal belangrijke internationale markten, met name Duitsland, Rusland, Italië, Hong Kong, Oostenrijk, Frankrijk, de VS, Turkije en Japan. En vanaf dit jaar ook naar Nederland waar wij het enigste verkooppunt van Franceschetti schoenen zijn.

La Martina

La Martina is opgericht in 1980 door Lando Simonetti, die nog steeds het bedrijf runt samen met zijn zoon. Lando is op het idee van het soort schoenen en de naam La Martina gekomen door de moeder van de Argentijnse ster polo speler Adolfo Cambiaso. Haar naam was Martina de Estreda Lainez. La Martina is de officiële leverancier van de Argentijnse polo teams, nationale teams en op de internationale toernooien. Ook word La Martina veel gedragen in Engeland, dit komt omdat polo veel beoefend word op de universiteiten van onder andere Harvard & Oxford.

Crocket & Jones

Crockett & Jones is de grootste en bekendste Britse schoenen fabrikant. Opgericht in 1879 door Charles Jones en Sir James Crockett in Northampton, England. Crockett & Jones word momenteel gerund door de kleinzoon van mede oprichter Charles Jones. Ze streven om schoenen van de hoogste kwaliteit te produceren met geschoold personeel. Crockett & Jones is gespecialiseerd in de ‘’Goodyear’’ maakwijze van schoenen stikken. Een Crockett & Jones schoen is helemaal met de hand vervaardigd en een schoen waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Van Bommel

In 1734 startte de familie Van Bommel in Breda, Nederland met de productie van handgemaakte kwaliteitsschoenen. Momenteel leiden de broers Reynier, Floris en Pepijn van Bommel als 9e generatie het familiebedrijf. De van vader op zoon overgedragen kennis wordt tot op de dag van vandaag toegepast bij de vervaardiging van de Van Bommel schoen. Sinds 1952 is Van Bommel bij koninklijke beschikking Hofleverancier.Het spreekt voor zich dat dit label echte kwaliteit levert en de laatste trends in het oog houdt.