Crockett & Jones

Halfhoog

€529,96
  • Model: Halfhoog
  • Kleur: Bruin
  • Materiaal: Leer
Beoordeling:Crockett and Jones Herenschoenen

Crockett and Jones is een Engels merk wat al sinds 1879 schoenen maakt op duurzame en klassieke wijze. Alle herenschoenen die Crockett and Jones  maakt zijn compleet met de hand vervaardigd. Dezelfde familie heeft hier nog steeds alles in handen en dat vindt men terug in de uitstraling en kwaliteit van dit merk.

Deze prachtige klassieke halfhoge veterschoen van Crockett & Jones is vervaardigd van Volnerfleder en is een absolute aanwinst voor iedere liefhebber.

Volnerfleer wordt beschouwd als één van de allerbeste kwaliteiten leer omdat het de minste bewerkingen behoeft, en vanwege de duurzaamheid. Het kan gemaakt worden uit een verscheidenheid van dierenhuiden maar het meest gebruikelijke is van koeienhuiden.

Deze huiden zijn vaak zo dik dat deze met gemak in twee of zelfs meerdere huiden gesplitst kan worden. De bovenste laag met de natuurlijke tekening wordt Volnerfleder genoemd. Deze huiden zijn het duurst, en hebben vaak de mooiste tekening, maar helaas ook vaak littekens van prikkeldraad, brandmerken of andere verwondingen. Deze huiden hoeven alleen nog maar in de gewenste kleur geverfd te worden. Het kan glad, generfd, met structuur, gekreukt, glanzend of mat zijn. Geverfd leder is sterker dan onbewerkt leder. Vaak wordt dit middels de annile-techniek gedaan.

Bij de verwerking zal de vakman van Crockett & Jones geen grote littekens verwerken, maar het kan helaas niet voorkomen worden dat zo of en toe een klein litteken verwerkt wordt. Maar dit wijst wel aan dat u een echte huid heeft. Volnerfleder is bij Crockett & Jones het meest gebruikte leer, vanwege zijn hoge kwaliteit.

Dit model  herenschoenen van Crockett and Jones is voorzien van een zeer solide rubberen onderwerk, waardoor het loopcomfort wordt verhoogd, alsmede de duurzaamheid. De slijtage waaraan zolen doorgaans aan onderhevig zijn, is hiermee ook een halt toegeroepen.

Bij alle modellen herenschoenen van Crockett & Jones in onze collectie is de Goodyear constructie van toepassing.

Bij ons in de winkel kunt u uigebreid kennis nemen van deze geweldige constructie

Materiaal: Kalfsleer

Product specificaties
Model Halfhoog
Kleur Bruin
Materiaal Leer

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Reviews

Uitstekend

U bent ook van harte welkom in onze winkel

Gerelateerde producten