Cavallaro Napoli

De geschiedenis van Cavallaro Napoli begint in 1999, het jaar waarin Giuseppe Cavallaro zijn eerste zijden dassen importeerde vanuit Napels. In een klein atelier bij het centrum van Napels ontwierp hij zijn eigen dassencollectie die hij verkocht aan collega’s, vrienden en familie. Met zijn oog voor detail en kwaliteit, was de collectie een instant succes. In 2001 begon Cavallaro met het leveren aan verschillende winkels in Nederland.

Geïnspireerd door zijn grootvader, besloot Giuseppe 3 jaar later om zijn droom waar te maken en een zelf ontworpen collectie shirts te ontwikkelen. Hij creëerde een collectie slim-fit shirts, die uniek was in Nederland, en opende zijn eerste winkel: Cavallaro Carmacie e Cravatte. Hoewel het een kleine winkel was, onderscheidde Cavallaro zich met vernieuwende designs en zichtbaar vakmanschap van de rest. De shirts veroorzaakten een hype in Nederland, waardoor het succes van Cavallaro toenam.

Kwaliteit en Italiaanse klasse

Met een sterke focus op kwaliteit, authenticiteit en Italiaanse klasse, creëerde hij een succesvolle collectie. De collectie was tijdloos, elegant en eigenzinnig; waarden waar het merk nog steeds bekend om staat.

Nu de collecties waren uitgebreid en het succes verder groeide, veranderde Giuseppe de naam Cavallaro Carmacie e Cravatte naar het meer internationale Cavallaro Napoli, waarmee hij zijn roots en de geboorteplaats van zijn vader eerde.

Hier kunt u onze collectie Cavallaro Napoli bekijken. U bent ook van harte welkom in de winkel om de  collectie Cavallaro Napoli te komen bekijken.

Kledingsponsor Arsenal

Cavallaro Napoli gaat een tweejarige overeenkomst aan met de Britse voetbalclub Arsenal. De komende twee jaar is het Nederlands-Italiaanse bedrijf de formal wear partner en worden zowel de spelers, de technische staf als het managementteam voorzien van een compleet nieuwe look. Giuseppe Cavallaro, oprichter en eigenaar van Cavallaro Napoli: “Dit is een unieke kans. We zijn enorm trots op het vertrouwen van deze internationaal gerenommeerde club en zien uit naar een mooie samenwerking.

De succesvolle voetbalclub koos voor het bedrijf uit Haarlem na een intensieve selectie waarin Cavallaro Napoli het bestuur wist te overtuigen met hun passie voor het vak. Ook het typisch Italiaanse vakmanschap viel in de smaak. Na een hectische maand vol persoonlijke meetsessies met topspelers als Alexis Sánchez, Mesut Özil, Alexandre Lacazette en coach Arsène Wenger, droegen de heren hun outfits afgelopen zondag 6 augustus voor het eerst tijdens de FA Community Shield in het Wembley stadion. Na het winnen van de wedstrijd tegen Chelsea, hopen de Arsenal-spelers dat hun nieuwe pakken hen voor de rest van het seizoen net zo veel geluk blijven brengen!

“The Gunners” uit Londen gaan dit seizoen gekleed in een strak gesneden, diep donkerblauw pak met daaronder een hagelwit shirt. Zoals we van Cavallaro Napoli gewend zijn, is er naast de pasvorm ook uitzonderlijk veel aandacht besteed aan de details. Zo zijn de shirts voorzien van een geborduurd logo, en wordt de look afgemaakt met een zijden rode stropdas waar het kanon van het beroemde clublogo in is verwerkt.Official Formal Wear Partner KNVB

Cavallaro Napoli Heeft  een fantastisch jaar achter de rug. Na de samenwerking met de Nederlandse voetbalclub AZ, werden ze gekozen als officiële formal wear partner van de Engelse Premier League club Arsenal. Dit jaar wordt zelfs nog mooier. We zijn zeer vereerd te mogen aankondigen dat Cavallaro Napoli de nieuwe formal wear partner is van de KNVB. De komende 5 jaar zal Cavallaro niet alleen de directie en complete staf, maar ook de spelers van het dames- en herenelftal voorzien van een nieuwe, geheel op maat gemaakte outfit. 

In de keuze voor Cavallaro Napoli gaven kwaliteit, passie voor het vak en ervaring met nationale en internationale voetbalclubs de doorslag bij de KNVB. Na succesvolle samenwerkingen met AZ en Arsenal Football Club, is Cavallaro Napoli met deze nieuwe samenwerking goed op weg om een grote modespeler te worden in de voetbalwereld. En daar zijn we trots op!

Jean-Paul Decossaux (commercieel directeur KNVB): “Wij zijn erg blij met een partner die bekend staat om zijn vakmanschap en kennis van het voetbal. Cavallaro heeft eerder in samenwerkingen laten zien dat zij vernieuwend zijn en goed kunnen voldoen aan de wensen van een specifieke organisatie als de KNVB. Daarnaast leveren zij hoogwaardige kwaliteit voor zowel mannen als vrouwen. Wij kijken erg uit naar de samenwerking voor de komende vijf jaar!”

Giuseppe Cavallaro (founder Cavallaro Napoli): “We zijn meer dan vereerd om voor de komende 5 jaar de formele kleding van de KNVB te mogen verzorgen. Het is geen geheim dat Cavallaro Napoli een voetbal minded bedrijf is en met de beklonken samenwerking is er een mooi hoofdstuk bijgekomen van ons jongensboek. Wij zijn trots om deel uit te mogen maken van een nieuwe start en hopen dat onze met zorg uitgezochte outfits zullen bijdragen aan het succes van Oranje. Forza Olanda!”